Автор: Александър Вулин, бивш министър на отбраната и бивш министър на вътрешните

...
Автор: Александър Вулин, бивш министър на отбраната и бивш министър на вътрешните
Коментари Харесай

Александър Вулин: НАТО искаше да унищожи Сърбия през 1999-а, но унищожи международното право

Автор: Александър Вулин, бивш министър на защитата и някогашен министър на вътрешните работи на Сърбия. Превод: Владислав Наков

Истината е, че НАТО унищожи интернационалното право през 1999г. Духът от бутилката беше пуснат. Никой в никакъв случай няма да може да спре измененията на границите.

Бившият министър на защитата и някогашен министър на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин:

Бомбардировките на НАТО против Югославия разсъниха целия свят. Това беше върхът на еднополюсния свят. Той сподели по какъв начин би изглеждал светът, в случай че единствено една мощ - Съединени американски щати, взема решение за целия свят. Това беше явен сигнал към Русия, Китай и всички свободни страни какво ги чака. Че те са идващите. Бяхме дребни - подготвяхме се и тествахме какво може да се случи по-късно.

В този миг западните страни не трябваше да изясняват нищо на никого, не трябваше да се оправдават пред никого. Сърбия оцеля единствено с помощта на упоритата опозиция на нашата войска и народ. Нямахме различен избор, с изключение на да се надигнем против НАТО, неговото огромно и извънредно закононарушение, неговата голяма неправда, неговата невероятна потребност да унищожи един дребен, само че свободомислещ народ.

Може би Бог ще елементарни на НАТО, може би ще елементарни на тези, които убиха нашите деца, само че ние сърбите няма да забравим и няма да извиним.

НАТО към момента има вяра, че бомбардировките са били оправдани и че всяко осъществено от тях ликвидиране е било в услуга на Сърбия и е донесло “демокрация ”. Понякога по политически аргументи показват страдание, само че единствено поради, както споделят, цивилни жертви. Но не, това не ни е задоволително. Кой има право да убива сръбски боен и сръбски служител на реда на сръбска земя?

Бомбардировките на НАТО станаха последното огромно, последно ненаказано закононарушение на 20-ти век, за което никой в никакъв случай няма да понесе отговорност. НАТО измами света, както преди този момент измами Съюз на съветските социалистически републики, че няма да се уголемява на изток. Как след това измами Русия, че ще съблюдава Минските съглашения. И тогава излъга целия свят, че сърбите са нарушители, които правят геноцид в Косово. НАТО излъга, че Саддам Хюсеин има оръжия за всеобщо заличаване, че Муамар Кадафи желае да нападна останалата част от планетата и че мирът ще бъде донесен в Афганистан. В същото време, до момента в който НАТО лъжеше света, ние знаехме истината.

Истината е, че НАТО искаше да унищожи Сърбия, само че, в действителност, унищожи интернационалното право. Сърбия оцеля, само че интернационалното право - не. Духът от бутилката беше пуснат. Никой в никакъв случай няма да може да спре измененията на границите.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР